Translate

Mercat d'intercanvi 29 d'abril

La Xarxa Local d'Intercanvi 15M Camp de Túria ha organitzat un nou Mercat.

Els Mercats són un punt de trobada per a tot aquell que vullga participar d'aquesta nova forma de relació econòmica i són una ferramenta fonamental dins de la Xarxa. L'altra ferramenta és el Banc d'Intercanvi.

Aquesta vegada el Mercat estarà exactament ací (punxa per a veure el lloc i com arribar si no el coneixes, es farà al costat d'on va ser l'últim, avinguda dels Furs, darrere del col·legi Sant Vicent)

A les 10:30 arribada i muntatge de les taules.
Obert des de les 11 a les 14 Hores.

En acabar el Mercat, celebrarem un gran dinar de germanor a partir de les 15 hores al parc de la Bombilla.

A les 17 hores tindrem assemblea de la Xarxa Local per a tractar diversos temes d'interés per al futur de la mateixa.


Ordre del dia:

- Evolució de la Xarxa des de l'inici i situació actual.
- Avaluació de l'us del Banc d'Intercanvi (diferents formes d'us en la pràctica).
- Avaluació dels Mercats. (Coordinació pràctica amb l'Eliana)
- Qualitat de les ofertes (possible grup de consum de verdura ecològica)
- Propostes per al futur i torn obert de paraula

Vos esperem a totes i a tots, una altra economia és possible.


Des de ací pots descarregar-te la imatge del cartell, cartells en A4 i A3, el tríptic informatiu valencià i castellà,  i el full per a l'anotació dels intercanvis al Mercat, i des de ací un manual per a enregistrar-te i també un manual d'us del Banc d'Intercanvi.____________________________________________
____________________________________________


¿Què és la Xarxa Local d'Intercanvi?

La Xarxa Local d'Intercanvi mitjançant els Mercats i el Banc, permet l'intercanvi de bens i serveis, cosa que ajuda a les comunitats locals a respirar, a viure i a desenvolupar-se, en temps econòmicament difícils. En resum, es una manera de viure i treballar sense diners.

Les xarxes locals d'intercanvi estan basades en la auto-organització de les persones, a nivell local (barri, ciutat, poble, comarca) les quals, desprès d'enregistrar les necessitats i especialitats de cada un dels participants al Banc, estan en disposició de intercanviar productes i/o serveis entre sí, creant així una xarxa local. En aquesta xarxa cada qui fa saber que pot oferir i que necessita. Els usuaris poden intercanviar bens, serveis o coneixements.

La nostra Xarxa Local d'Intercanvi ja compta amb un Banc d'Intercanvi que forma part de la xarxa internacional de Bancs d'Intercanvi CES amb més de 350 grups per tot el món. Pots enregistrar-te des d'aquesta pàgina web en el grup 15M Camp de Túria

http://www.ces.org.za/index_es.asp

Tots podem oferir i tots en algun moment necessitem alguna cosa. El Sistema CES és un intermediari perfecte entre l'oferta i la demanda de bens i serveis ofertats i demandats pels usuaris enregistrats.

Pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu:

bancdintercanvi15mcampdeturia@gmail.com

També pots consultar vídeos i d'altres documents respecte de les monedes socials, Bancs i Mercats d'Intercanvi, en el següent enllaç: (dins d'aquest mateix bloc)

http://xarxalocaldintercanvi.blogspot.com.es/p/videos.html

¿Com funciona el Mercat d'Intercanvi?


Pots portar les teues coses per a intercanviar amb un altre; tot allò que no utilitzes i que encara està en bon estat, com per exemple, llibres, roba, xicotes electrodomèstics, mobles, artesania, productes d'hort ecològic. Si vols intercanviar objectes grans pots portar una foto. Si vols oferir serveis pots posar un cartell.

L'intercanvi es podrà fer directe, objecte per objecte, o indirecte, carregant el seu valor en el Banc d'Intercanvi. Aquesta última manera facilita els intercanvis d'objectes de diferent valor, o si t'agrada alguna cosa però no has portat res per a intercanviar, per a poder utilitzar-la cal enregistrar-se prèviament en el Banc d'Intercanvi.